Laura Mattila

Olen 24-vuotias esteratsastaja Oulusta. Minulla on kokemusta hevosista käytännössä koko elämäni ajalta - hevosurheilu on intohimoni. Haluan oppia uutta ja pyrin kehittämään itseäni koko ajan niin ratsastajana kuin kaikilla muillakin elämäni osa-alueilla. Toisinaan tuleekin haalittua vähän liikaakin kaikenlaisia tavoitteita ja operaatioita yhtä aikaa :)

Minulle merkittävintä hevosten kanssa on keskinäinen luottamus ja yhteistyö. Kaikkein tärkeintä on kaikkien osapuolten hyvinvointi ja ilo. Kun hevonen, ratsastaja ja tukiverkosto voivat hyvin, myös ratsukolla on edellytykset onnistuneen yhteiselon sekä omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Olen kiitollinen siitä, että olen saanut kohdata lukuisia hevosia polkuni varrella. Jokainen niistä on opettanut minulle jotain, usein minusta itsestäni. Ja ennen kaikkea - hevosistahan tässä lajissa on pohjimmiltaan kysymys.

Olen aina innokas oppimaan uutta ja syventämään tietojani ja taitojani. Vuonna 2017 kouluttauduin hevoshierojaksi Kauhajoella. On ollut todella innostavaa päästä tarjoamaan ammattitaitoista hoitoa niin omilleni kuin asiakkaidenkin nelijalkaisille ystäville. Vuonna 2017 syvensin tietojani opiskelemalla myös Ylä-Savon ammattiopistossa hevostenvalmentajan ammattitutkintoa.

Vuonna 2018 valmistuin ratsastuksenohjaajaksi Ruukin maaseutuopistosta. Aloitin myös opiskelun Oulun Yliopiston kauppakorkeakoulussa, josta valmistuin kauppatieteiden kandidaatiksi vuonna 2021. Opinnot toki jatkuvat edelleen maisterivaiheen parissa. Ratsastusta olen opettanut aina valmistumisestani saakka niin valmennusten kuin myös yksityis- ja ryhmätuntien sekä erilaisten kurssien muodossa Oulunsalon Ratsastuskoululla.

Kesällä 2020 laajensin perspektiiviäni hevosurheilun suhteen tutustumalla myös ravimaailmaan entistä paremmin. Tuolloin minua nimittäin pyydettiin mukaan Suomen Ratsastajainliiton ja Hippoksen ratsastajaravien näytösmontéen. Monté oli minulle ennestään vielä muuta raviurheiluakin vieraampaa, mutta menestyksekkään näytösmontén jälkeen innostuin myös osallistumaan ajolupakurssille ja hankkimaan montéravikortin (mC-ajoluopa). Kurssin jälkeen olen käynyt harrastelumielessä treenaamassa toisten hevosilla sekä ajanut hiittiraveissa.


Opinnot

-Ratsastuksenopettajan ammattitutkinto, Ylä-Savon ammattiopisto & ammattitutkintoon vaadittava 2-tason valmentajakoulutus, Ypäjän hevosopisto (opiskelu käynnissä nyt)

-Kauppatieteiden maisteri, taloustiede, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu (opiskelu käynnissä nyt)

-Kauppatieteiden kandidaatti, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu (2021)

-Hevostalouden perustutkinto, ratsastuksenohjaaja, Ruukin Maaseutuopisto (2018)

-Hevoshierojakoulutus/Kauhajoen evankelinen opisto, kouluttajina Johanna Sianoja ja Markku Pätsi (valm. 11/2017)

-Hevostenvalmentajan ammattitutkinnon yleiset osat, Ylä-Savon ammattiopisto (2017)

-Ylioppilastutkinto (2017)

Yhteystiedot

p. 050-3061833/Laura (myös WhatsApp)
laura@lauramattila.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Nanji (aluekoulukilpailut Haapavedellä, 2023) © Minttu Koponen

Calegra (Pohjola Small GP 2021) © Tuulia Nelimarkka

Calegra (MeLaRa Midnight Cup 2021)

Circle Star, om. Eija Kurkinen © Linda Ervasti/Taigaphoto

Castello (Powerpark Horse Show 2019) © Tuulia Nelimarkka

Castello (Ypäjä Movember Show 2018) © Elli Heimonen

Catleen van de Kroon (P-SM-kultaa 2015)

Sheila (Baltic Cup 2012, Grevagården/Skövde)© lauramattila.fi 2016-2022. Sivuston valokuvat ottanut Laura Mattila & Juho-Jaakko Yli-Ilkka ellei toisin mainita.